Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: dushana
Категория: Политика
Прочетен: 88951
Постинги: 5
Коментари: 69
Гласове: 57
Постинг
06.05.2007 01:20 - Ето какво каза Google за мен.../в случай, че питате коя съм/
Автор: dushana Категория: Политика   
Прочетен: 11853 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2007 15:08


      Душана Здравкова завършва Английската езикова гимназия във Варна. След това право в Софийския университет. Работи като юрисконсулт няколко години, а после е назначена за съдия във Варненския районен съд. Оттам я отстраняват по политически причини и кандидатства за адвокатската колегия. Адвокатската й практика продължава до 1992 г., след което я избират за председател на районния съд. Шест години след това я повишават в шеф на окръжния съд. Сега е пак редови съдия. 
     Първата й специализация в Щатите е в Академията по американско и международно право в Далас. След това стажува в адвокатска кантора във Вашингтон, както и в центровете за съдии в Рино и Уилямсбърг. Следват множество специализации по темата съдийство и демократично общество в Европа. От 1994 г. е член на Комисията по правна информатика в Съвета на Европа, като след две години става и неин председател. Здравкова е един от учредителите на организацията "Правна инициатива за обучение и развитие". Общественият съвет, в който членува и тя, осъществява редица проекти, между които симулации на съдебни процеси с ученици. Три големи пилотни проекта влизат в съда по време на нейното ръководство. И трите са свързани с информационните технологии, защото след правото това е областта, която Здравкова познава най-добре и работи в нея с удоволствие. 
   



Тагове:   мен,   Google,   Какво,   каза,


Гласувай:
0



1. анонимен - Наблегнете на номера на бюлетината
15.05.2007 09:50
Г-жо Здравкова, аз живея във Варна, знам, че в града се позлзвате с много добра репутация от години и Ви желая успех на изборите. Опасявам се, че много слабата медийна кампания на ГЕРБ може да ви изиграе лоша шега. Аз съм млад човек и за да разбера номера на вашата бюлетина ровив в Интернет. Но знаете, че повечето хора, които все още проявяват желание да гласуват, се информират основно от телевизията. Използвайте последните няколко дни, за да популяризирате номера на бюлетината.
Елена
цитирай
2. анонимен - № на бюлетината
16.05.2007 18:53
Право е момичето - трябва да се напомня за номера на бюлетината, с който гласува ГЕРБ непрекъснато.
цитирай
3. анонимен - А Софиянски си е платил и се рекламира на аbv с №-ра си
16.05.2007 20:45
Така че ГЕРБ да се стегне
цитирай
4. анонимен - За Душана - лични впечатления
16.05.2007 20:51
Между другото бях на един форум за общините още миналата година, организиран от ГЕРБ (личеше си че Здравкова е в центъра, макар че много хора бяха около нея, което е още по-голямо качество) - рядко съм бил на нещо толкова качествено - затова и отворих да й видя блога.

И понеже на малко публични личности дават такава възможност задавам й следния въпрос: какви би направила за общините като евродепутат?
Впрочем - ако човек работи по специалността си - правото - има ли право да се меси в работата на други комисии и служби?
цитирай
5. анонимен - vaprosche
17.05.2007 12:40
Ami ako ne e taina, kade ste bili yurisconsult....
цитирай
6. анонимен - Pozdraw!
22.05.2007 22:15
Госпожо Здравкова, честито и искрени пожелания за успех! Дано имаме още по-голям успех и на изборите за местна власт!
цитирай
7. анонимен - център по медиация във Варна
13.05.2008 22:35
Госпожо Здравкова, казвам се Деспина Вълкова от гр.Варна, адвокат съм и съм завършила обучение по медиация и съм вписана в регистъра. Имам собствен офис в града. Знам, че в много малки градове има центрове по медиация, а във Варна няма.Искам да Ви попитам ще бъде ли създаден център и във Варна. Тъй като аз лично искам да се впиша в него. ако можете ми пишете на емейла: adv.Valkova@abv.bg, адрес: гр.Варна, ул.Теодоси Търновски 19
цитирай
8. анонимен - zdravei
12.08.2009 21:03
nie sme s teb
цитирай
9. анонимен - neykova
29.08.2009 08:27
Vashishavam se ot vas.Vie ste moi primer za POLITIK.Nqma s kogo da vi sravnq v BALGARIQ.Dano uspeete vav vsi4ko ,koeto predpriemete.Jelaq vi uspeh ot sarze!
цитирай
10. анонимен - PODKREPA
29.10.2009 11:21
Zdraveite,gospojo Zdravkova!
Kakav e nachina,po koito moga da se svarja s vas.Priatel sam na semeistvoto na Radostina Evtimova,zverski ubitata studentka.Chuvala sam ot poznati,4e pomagate sas saveti i podkrepa po podobni sluchai.Molbata mi e vazmojna li e sresta s Vas.Blagodaria Vi predvaritelno.
E-maila mi e silviamih04@hotmail.com.
цитирай
11. plamenburgas - ЗА КОЖИТЕ НА ЕДИН СЪДИЯ , ЕДИН ПРОКУРОР ,ЕДИН ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР,ЕДИН ГРАЖДАНИН И ДРУГИ ГРАЖДАНИ
13.10.2010 23:58
Още от древни времена , създаването на държави е съпътствано от създаването на закони.Независимо от формата на държавно устройство , законите фаворизират държавните институции .Няма значение дали държавата е кралство, република , федерация и т.н. Независимо , че различните видове собственост са равнопоставени според конституцията на странати ни , вероятно сте забелязали , че например законите не позволяват да започнете изпълнително дело срещу държавна институция , срещу която сте спечелили административно дело. Вероятно сте се възмутили от това ограничение на правата Ви . Вероятно все по - често сте чували " Европейският съд в Страсбург осъди България !" или "Европейският съд в Люксембург осъди България!"
Замисляли ли сте се , че всъщност Европейският съюз е основан на принципа на отказ от държавна власт на отделните държави членки.Държавните институции в страните членки са също толкова отговорни пред закона , колкото и частните , колкото и гражданите .
Воден от този принцип ще Ви разкажа една история за един съдия , един прокурор и един директор на областна дирекция на МВР .Историята започва преди няколко години с лек пътен инцидент и незаконно издадено наказателно постановление. "Провинилият се" гражданин убеден във върховенството на закона , предприема юридически действия и съдът отменя наказателното постановление. Дотук добре . До момента в който гражданинът решава да си потърси направените разноски от държавната институция загубила делото.Започва протакане и прехвърляне на делото по подсъдност в различните видове съдилища. Върховният съд на републиката с постановление определя кой съд трябва да гледа делото. Оказва се , че законът не предвижда възможност разноските да бъдат възстановени , когато загубилата страна е държавна иституция . Гражданинът обаче не се отказва.Той е много силно мотивиран, сравнително информиран и прилично образован . Той е убеден във върховенството на закона и в това , че всеки е длъжен да го спазва. За него справедливостта в тази история става кауза . Гражданинът добре разбира че тази " дупка" в закона е идеален повод България да бъде осъдена в Европейския съд в Люксембург. Той обаче добре знае , че това ще струва по-скъпо на държавата му , отколкото решение на Български съд. Гражданинът разбира , че разноските които държавната институция му дължи , ще бъдат платени от неговите и на други граждани данъци . Ето защо , той предпочита да бъдат присъдени от Български съд а не от Люксембургски - така ще излезе по - евтино на другите граждани. Той си спомня , че оборването на незаконно издаденото наказателно постановление в съда му е коствало освен материални и морални щети. Ако претендира морални щети в размер на направените разноски , ще даде още един шанс на Българския съд , да спести разходи на съгражданите му. Идеята е добра и той се заема с изпълнението и като завежда дело за морални щети по местоживеене. Въпреки , че пет членен състав на Върховния админ.съд е постановил , че делото трябва се гледа от админ.съд по местоживеене , съдият от морската столица / който преди това е бил прокурор / произнася определение , че няма да се произнесе с решение. Прокурорът говори несвързано - дори ни си е прочел материалите.Директорът на областната дирекция на МВР не се интересува от това дело.Той е подписал още много незаконни наказателни постановления след този случай , защото няма текст в закона по който да му се търси отговорност.
Гражданинът е вбесен. Решил е да спести пари на данъкоплатците , но държавните институции искат обратното.Естествено гражданинът знае коя е следващата стъпка и естествено няма намерение да се отказва.Паралелно той решава да се обърне към другите граждани и да апелира всеки , който е спечелил дело срещу държавна институция и е отменил незаконно издадено наказателно постановление , да заведе дело за морални щети от неудобството по водене на дело. Липсата на съдебна практика по такъв тип дела струва скъпо на данъкоплатците.
цитирай
12. анонимен - питане
25.01.2011 14:30
здравейте г-жо Здравкова разбрах че сте родом от Оризаре интерисува ме рода Ви с еркечки корени ли е щте се радвам ако ми пишете - ps67p@abv.bg
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031